Luonnonkasvien hyötykäyttö on omavaraistelussa yhtä tärkeää kuin kasvimaalla viljely.
Kurssit ovat mahtava ja turvallinen tapa oppia tunnistamaan luonnonkasveja, mutta jos sellaisia ei omalla alueella järjestetä, kannattaa katse suunnata kirjastoon tai kirjakauppaan.
Tämä postaus sisältää affiliate-linkkejä ja linkit on merkitty *tähdillä*. Tämä tarkoittaa, että tuet blogiani pikkuisella summalla ostaessasi kirjan linkkini kautta. Linkin käyttäminen ei aiheuta sinulle lisäkuluja.
Tunnistan itse yleisimmät villiyrtit ja osaan käyttää joitakin luonnonkasveja rohtona, mutta kasveissa riittää onneksi opittava loppuelämäkseni. Yksittäisten kirjojen sijaan haluan suositella tutustumista muutaman tekijän tuotantoon.
Kirjoja villivihanneksista
*Sinikka Piipon* kirjat ovat suosikkejani! Luotan tieteilijän ja biologin osaamiseen ja harvalla ihmisellä on yhtä syvällinen suhde kasvimaailmaan. Kurkkaa esimerkiksi Sinikan kirjat:
*Satu Hovin* kirjat sisältävät puolestaan paljon kasveihin liittyvää perinnetietoa ja ovat kaikki tutustumisen arvoisia. Omasta kirjahyllystäni löytyy esimerkiksi kattava yleisteos *Luonnonyrtit*.
*Raija Kivimetsä* nosti hortoilu-sanan kaikkien tietoisuuteen 2000-luvun alkupuolella. *Hurmaava horta* on hyvä johdanto villivihannesten maailmaan.
Kehotan lämpimästi lukemaan kasveista monesta lähteestä, ennen niiden käyttöä ravinnoksi. Kasveilla voi olla ikäviäkin vaikutuksia esim. verenpaineeseen, kaikki kasvit eivät sovi raskaana oleville ja osa voi aiheuttaa allergiaa.
Terveisin, Stella
Komentáře