top of page

Hortoilua keskellä kylmintä talvea

Kun ulkona paukkuu pakkanen ja luonto on hautautunut kinoksiin, ei ensimmäisenä tulisi mieleen lähteä etsimään metsästä syötävää. Sisäinen keräilijäni on kuitenkin herännyt kevättalven auringon mukana ja päätin selvittää mitä luonnosta tai kotipihalta voi löytää.


Katso löytöni videolta tai lue alla oleva kirjoitus.


Neljä helppoa vinkkiä talvihortoiluun

  1. Lepän kävyt ovat hyvä lisä omavaraistelijan kotiapteekkiin. Erityisesti rannoilla kasvavien leppien käpyjä on helppo kerätä hangelta tuulisten päivien jälkeen ja näin homma tulee tehtyä jokamiehenoikeuksia noudattaen. Parhaiten lepän kävyistä (15 käpyä kupilliseen vettä) hiljalleen keitetty tee sopii rauhoittamaan tulehtunutta ja ärtynyttä suolistoa.

  2. Katajasta voit napata talteen marjat tai taittaa (maanomistajan luvalla) oksan mausteeksi ja teeksi. Kuivatut marjat ovat monikäyttöisiä myös vegaanin keittiössä. Katajan oksat puolestaan sopivat ominaisuuksiltaan flunssakauden teeksi hiljaisen hauduttelun jälkeen.

  3. Jos lähistöltä tai omalta maalta ei löydy katajaa, voit kokeilla tavallisen kuusen tai männyn oksia flunssan tukihoidoksi irrottamaan limaa ja helpottamaan oloa. Keitä ja hauduttele havuja vähintään puolisen tuntia ja nauti kuuriluontoisesti.

  4. Lehdettömässä metsässä tai keväthakkuiden yhteydessä on myös helpompi bongata pakurikääpää. Voit lukea pakurikäävästä lisää aikaisemmasta kirjoituksestani

Lue enemmän:Luethan kasveista lisää alan kirjoista ennen niiden turvallista käyttöä. Moni luonnonkasvi ei sovi raskaana oleville, aiheuttaa oireita esim. allergioista kärsiville tai vaikuttaa verenpaineeseen.


Terveisin, Stella

Комментарии


bottom of page