top of page

Pakuriteetä pihalta - Helppo pakuri ohje

Päivitetty: 5. maalisk. 2023

Aina pakurin keräämiseen ei tarvita omaa metsää. Tarkkasilmäinen voi tehdä löytöjä pienenkin pihan puista.


Näin kävi juuri meille. Olimme jo pari vuotta katsoneet huonokuntoisen pihakoivun kyljessä kasvanutta pakuria, kun päätin että nyt se lähtee parempiin suihin. Puu saa vielä jatkaa eloaan ja hyvällä tuurilla samaan kohtaan kasvaa uutta pakuria. Muistathan, ettei pakurin kerääminen kuulu jokamiehenoikeuksiin.Pakurin kerääminen


Olen rikkonut muutamankin yleiskoneen (ja käteni) yrittäessani käsitellä pakuria. Kuiva pakuri on todella kovaa pilkottavaksi, joten se kannattaa pieniä heti tuoreena. Pakurista voi leikata pieniä kuutioita, mutta itse suosin raastamista tavallisella raastinraudalla.


Pakurisieni pilaantuu herkästi ja hieno jauhe on paloja helpompi ja nopeampi kuivata huoneenlämmössä. Kuivuminen kestää viikon pari. Jauhe menee kaapissa pieneen tilaan ja sitä on kätevä käyttää. Jauhemuotoisesta pakurista irtoaa haudutuksessa myös paloja enemmän supersienen hyötyaineita.


Pakuritee ohje


Katso videolta tai lue alta helppo pakuritee ohje.


  • Annostele kattilaan tai kannuun noin kaksi ruokalusikallista pakurijauhetta litraan kiehautettua vettä (ei niin tarkkaa).

  • Hauduta lempeästi (älä keitä) esimerkiksi tunnin verran, mutta vähintään 20 minuuttia.

  • Lieden lisäksi voit käyttää avuksi kodin muita lämmönlähteitä, kuten uunin jälkilämpöä, puulieden reunaa tai kuten minä porinmatin päällystä.

  • Haudutettu tee siivilöidään hyvin ja koska tee itsessään ei maistu miltään, sen voi maustaa haluamillaan yrteillä, sitruunalla, inkiväärillä tai sekoittaa vaikka kahvin, teen tai smoothien joukkoon.

  • Valmis tee säilytetään jääkaapissa ja käytetään lähipäivinä.


Pakuriteetä voi uuttaa myös huoneenlämmössä, mutta silloin uuttamisaika on pari päivää, enkä itse säilyttäisi näin tehtyä teetä kovin pitkään. Voit myös esimerkiksi laittaa pakuria termospulloon illalla ja nauttia teen aamulla, tähän suuremmiksi paloiksi jätetty pakurirouhe sopii jauhetta paremmin.


Terveisin, Stella

Comments


bottom of page