top of page

Siementen ostopaikkoja - 20 siemenkauppaa kasvukauden alkuun

Päivitetty: 29. tammik. 2021

Tässä lista siemenkaupoista, jotka auttavat sinut kasvukauden alkuun.


Se on täällä, nimittäin uusi kasvukausi! Nyt saa luvan kanssa kaivaa siemenpussit esille inventaariota varten ja selailla puutarhalehtiä, siemenluetteloita ja nettisivuja inspiraatiota etsien.


Siemenkaupoissa on nykyään ihanan paljon valinnanvaraa. Olen ottanut mukaan omia kestosuosikkejani ja myös uusia tuttavuuksia Suomesta ja ulkomailta. Listauksen pääpaino on hyötykasvien siemenissä.


Siemeniä ulkomailta tilatessa tulee ottaa huomioon loppuvuodesta 2019 voimaan tullut kasvinterveyslaki, joka kieltää siementen, kasvien tai kasvin osien tuomisen ja tilaamisen EU:n ulkopuolelta ilman maksullista kasvinterveystodistusta. Myös Briteistä tilaaminen hankaloitui vuoden 2021 alussa siirtymäkauden päättyessä.


Yhdysvalloista ja Kanadasta tilaaminen on mahdollista, jos kauppa pystyy tarjoamaan kylvösiementen terveystodistuksen siementen mukana.Siementen ostopaikkoja

 1. Synergistic farm Pienin tuntemani siementuottaja Etelä-Pohjanmaalta

 2. Maatiainen Harvinaisia maatiaislajikkeita, joita ei ole muualla saatavilla, ylläpitoviljelijäksi ryhtyminen kannattaa

 3. Hyötykasviyhdistys Jokaisen hyötyviljelijän tuntema kauppa, siemenluettelon ilmestyminen on vuoden kohokohta

 4. Siementarha Ainoa suomalaisiin luomusiemeniin erikoistunut tuottaja

 5. Runåbergs fröer Luonnonmukaisia siemeniä pohjoisiin oloihin

 6. Gourmet Garage Erityisesti harvinaisia tomaattilajikkeita, kuten talvitomaatteja joita ei saa muualta

 7. Impecta Katso suosikkipuutarhuri Sara Bäckmon vinkit

 8. Nelson Garden Tuttuja siemeniä ja apua taimien kasvatukseen

 9. Korpikangas Monen pitkän linjan puutarhurin suosikkisiementoimittaja

 10. Exotic garden Kaikkea maan ja taivaan väliltä

 11. Mustilan puutarha Hyötykasvien lisäksi myös ihania kukkia

 12. Siemenkauppa Erityisen monipuolinen valikoima siemeniä versotukseen ja idätykseen

 13. Siemenvesa Myös suuria siemenpusseja

 14. Seemnemaailm Kilpailukykyiset hinnat, paljon erikoisuuksia

 15. Puutarhatalo Sydänmaa Esimerkki yksi monista puutarhaliikkeen yhteydessä toimivista verkkokaupoista, onko sinun seudulla oma jota voisit tukea?

 16. Rareseeds Erikoisuuksia rapakon takaa, huomioi kasvinterveyslaki

 17. Vertiloom Belgialainen verkkokauppa, jossa muun muassa upeita tomaatteja

 18. Bingenheimer Saatgut Biodynaamisia ja luomusiemeniä Saksasta

 19. Lindbloms frö Pohjoismaiden suurin luomusiementen valikoima kaupallisen viljelyyn, suuret siemenerät

 20. Etsy Ei yksi vaan tuhansia pieniä ja suuria kauppoja, nykyään myös mahtavia siemenlöytöjä eri maiden maatiaislajikkeista hakua käyttämällä. Muista tilatessa kasvinterveyslaki ja tarkasta lähetysmaa.


Terveisin, Stella

4 kommenttia

5 comentários


Ani
Ani
08 de fev. de 2021

Innostuin tuon kylvökalenteri postauksesi perusteella vielä kokeilemaan noita aasialaisia lehtivihanneksia, ja noita muita mitä kylvät lasin alle varhain keväällä. Näistä lasin alle tehtävistä varhaiskylvöistä olisi tosi mukava lukea ja tietää lisää, jos voi tehdä blogipostaustoiveita. :)

Curtir

Ani
Ani
08 de fev. de 2021

Hei Stella. Olikin tosi mielenkiintoista katsoa tuota 'kasvimaallani-kasvaa-2020' listaa! En ollutkaan huomannut sitä aikaisemmin. Tein jo tammikuussa isoimman siementilauksen ja valitsin aika paljon lajikkeita joita oli mainittu Makutarhuri-kirjassa ja myös joitain Sara Bäckmo inspiroimia. Kiva kokeilla vähän eri lajikkeita tänä vuonna. Tuota Lettuce Leaf basilikaa olisi aivan huippu kokeilla!

Curtir

Omavarainen vegaani
Omavarainen vegaani
05 de fev. de 2021

Monissa postauksissani vilahtaa vinkkejä kivoista lajikkeista. Esim. https://www.omavarainenvegaani.fi/post/kasvimaallani-kasvaa-2020 tekstissä on boldattuna muutamia. Sen lisäksi omistin oman kirjoituksen Lettuce Leaf-basilikalle. Myös tässä jotain suosikeista https://www.omavarainenvegaani.fi/post/kolme-kasvimaan-suosikkia

Curtir

Omavarainen vegaani
Omavarainen vegaani
05 de fev. de 2021

Moikka Ani. Lajikkeita on maailmassa niin paljon, etten ehkä ole vielä varma suosikeistani :D Toki muutamia on, ja ehkä ne voisi jakaa. Omasta mielestäni olen melko kohtuullinen siementen kanssa. Kukkia tilaan esimerkiksi tosi vähän! Välillä perustelen tilauksiani sillä, että annan osan pois lahjana, tai kasvatan taimia myös esimerkiksi äidilleni. Yritän kyllä muistaa etteivät kaikki siemenet säily kovin pitkään, eikä niitä siitä syystä ole järkeä tilata mahdottomia määriä. Kimppatilaukset kannattaa!

Curtir

Ani
Ani
18 de jan. de 2021

Kiitos Stella tästä hyödyllisestä listasta! Oletko suunnitellut tekeväsi blogipäivitystä suosikkilajikkeistasi? Olen juuri suunnitelemassa siementilauksia ja on kyllä mahdoton runsauden sarvi, tekisi niin mieli tilata kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. Miten säilytät kohtuuden kun tilaat siemeniä, vai meneekö sulla helposti myös 'överiksi'? Kiitos parhaasta blogista!

Curtir
bottom of page