top of page

Vuoden 2020 suosikki kasvimaalla

Uusia lajikkeita on hauska kokeilla ja silloin tällöin löytyy täydellinen kasvi, jota on pakko kasvattaa vuodesta toiseen.Viime talvena näin kuvan naisesta, joka hymyili leveästi pitäen sylissään suurta kasvia. Ensin en tunnistanut mikä kasvi oli kyseessä, mutta tekstissä mainittiin sen olevan basilika. Kasvin lehdet olivat jättimäiset ja hauskalla tavalla ruttuiset. Tuota persoonallista basilikaa oli pakko päästä kokeilemaan.


Basilika oli nimeltään Lettuce leaf tai Lettuce leafs ja siltä se todella näyttääkin. Tilasin siemenet ihanalta pariskunnalta Kodesjärveltä Synergistic Farm -nimen takana. Aloitin taimien kasvatuksen maaliskuussa muiden yrttien kanssa. Basilika lettuce leaf on viihtynyt peltipurkkiruukuissa kasvihuoneessa oikein hyvin.


Basilika lettuce leaf on ehkä vähän miedompi kuin tavallinen basilika, mutta huomaan maun vaihtelevan kastelun ja kelien muutosten takia. Suurista lehdistä voisi tehdä vaikka kääryleitä, mutta itse syön sitä suuret määrät päivittäin leivän päällä ja ruuan kyljessä (salaatin sijasta). Basilika lettuce leaf on ehdottomasti kesän 2020 suosikki ja aion kasvattaa sitä myös ensi vuonna.


Terveisin, Stella

1 kommentti

1 Comment


Larissa Laitala
Larissa Laitala
Aug 06, 2020

Komea basilika. Tätä täytyy kokeilla itsekin. Kiitos, kun kerroit tästä... Sopii muuten tosi hyvin ihaniin peltipurkkeihisi. Kasvihuoneesi on myös upea!

Like
bottom of page