top of page

Vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka

Vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka syntyy muutamasta raaka-aineesta helposti, jopa minun olemattomilla leipomistaidoilla.


Äidilläni on tapana tehdä mustikkapiirakka käyttämällä vuoan jouhotukseen seesaminsiemeniä. Rapeaksi paahtuvat siemenet ovat herkullisia, ja kirjasin ylös oman versioni vegaanisesta ja gluteenittomasta mustikkapiirakasta.



Vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka resepti


2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja

1 dl sokeria

½ dl kikhernejauhoja

100g margariinia

½ dl kuorimattomia seesaminsiemeniä

6-7 dl mustikoita, miksei muitakin marjoja

3 rkl perunajauhoja


Lisäksi margariinia voiteluun, sokeria ja halutessasi kaardemummaa


  1. Lämmitä uuni 200°C asteeseen.

  2. Sekoita kuivat aineet (sokeri ja jauhot) keskenään. Kikhernejauho auttaa piirakkaa pysymään koossa, voit halutessasi korvata sen psylliumilla. Oikea määrä riippuu tuotteesta 1tl - 1rkl. Jotkut jauhoseokset sisältävät myös valmiiksi psylliumia.

  3. Nypi ja sekoita jauhoihin vähän pehmennyt margariini. Jos seos on liian kuivaa, lisää pari ruokalusikallista vettä.

  4. Voitele tavallinen pyöreä piirakkavuoka ja leivitä/jauhota se runsaalla määrällä kuorimattomia seesaminsiemeniä.

  5. Painele taikina vuokaan ja esipaista uunissa 15 minuuttia.

  6. Sekoita kohmeisiin marjoihin perunajauho ja halutessasi kaardemummaa. Tämä ei ole pakollista, itse laitan sitä miltei jokaiseen leivonnaiseen, koska pidän sen mausta.

  7. Lisää marjat vuokaan ja ripottele päälle vielä vähän sokeria.

  8. Paista uudelleen noin 20 minuuttia.


Terveisin, Stella

bottom of page