top of page

Sienipeti kotipihaan

Päivitetty: 3. elok. 2023

Omassa pihassa komeileva sienipeti varmistaa suuren sienisadon kuivanakin kesänä.

Aivan kesäkuun ensimmäisinä päivinä sain viimein toteutettua suunnitelman omasta osterivinokaspedistä. Parikin ihmistä suositteli minulle Helsienen kertaalleen käytettyjä kasvatussäkkejä, joiden rihmastosta saa vielä runsaan sienisadon.


Sienipedin perustaminen


Hankin neljä kasvatussäkkiä ja yhden säkin Helsienen suosittelemaa olkipellettiä. Sain näistä rakennettua noin eurolavan kokoisen ja yhden lavankauluksen korkuisen sienipedin. Tein sienipedin kiltisti yrityksen ohjeen mukaan.


Turvotin pelletit ensin kunnolla vedessä ja ladoin lavankauluksiin vuorotellen murusteltua rihmastomassaa ja olkipellettiä. Pohjalle laitoin pahvia pitämään rikkaruohot loitolla. Asetin päälle vanhan rautakehikon uteliaiden koirien takia. Alkukesä oli kuiva, joten petiä oli myös kasteltava.


Sienipeti on hyvä perustaa varjoon, ja mieluiten niin, että sieniä pääsee keräämään kaikilta sivuilta. Itselläni oli hankaluuksia saada kauluksien väliin ja taakse kasvavat sienet kerättyä.


Katso video sienipedin rakentamisesta ja sadonkorjuusta.


Tiesin, että sieniä voi tulla paljon kerralla, mutta silti sienien kasvuvoima yllätti minut heinäkuun puolessa välissä. Onneksi olin kotona putsaamassa, pilkkomassa ja pakastamassa sieniä. Kokeilin myös inkiväärisen säilykkeen tekemistä.

Katso resepti: Makeat inkiväärisienet

Terveisin, Stella

1 Komentar


Tamu
04 Agu 2023

Onko sinulla jotain arviota, paljonko tulee satoa yhdestä sellaisesta rihmastopaketista? Pystyykö rihmaston talvehdittamaan jotenkin, vai pitääkö ostaa joka vuosi uusi "putkilo"? tv. Urban Farming

Suka
bottom of page