Nämä makean etikkaiset sienet sopivat lämpimän ruuan lisukkeeksi, nuudeleiden sekaan, lettujen väliin tai vaikkapa leivän päälle.

Käytin itse reseptiin mietoja osterivinokkaita, koska sienipetini tuotti runsaasti satoa. Voit toki käyttää myös muita sieniä.
Makeat inkiväärisienet resepti
Litra osterivinokkaita tai muita sieniä, joista on pannulla paistettu nesteet pois (ei siis tuoreita sieniä)
6dl vettä
2dl etikkaa
2dl sokeria
2tl suolaa
2 pientä sipulia
muutama suuri valkosipulin kynsi
Pari reilua (peukolan kokoista) palaa inkivääriä
Kiehauta vesi pilkotun inkiväärin, sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää etikka ja sulata sokeri sekä suola veteen. Jaa sienet pieniin puhtaisiin purkkeihin ja kaada päälle vähän jäähtynyt liemi mausteineen. Sulje purkit ja säilytä sienet viileässä. Maistele sieniä vasta muutaman päivän jälkeen.
Terveisin, Stella
Comments