Villiyrteistä ensimmäisenä nousevat nokkonen ja vuohenputki. Haluankin jakaa oman vegaanisen nokkospestoreseptini muille herkkusuille.
Vegaaninen nokkospesto ohje
noin litra tuoreita nuoria nokkosia varsineen
1-2 dl paahdettuja siemeniä, esim auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
pieni valkosipulin kynsi
pari ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita
oliiviöljyä
ruususuolaa
mustapippuria
sitruunamehua
Tuoreet nokkoset kiehautetaan nopeasti, mutta niitä ei keitetä. Siemensekoitus paahdetaan kevyesti pannulla (tai napataan kaupasta valmis pikkupussi, esim. Olympian sun toimii tosi hyvin). Paahtaminen on kuitenkin tämän peston juju, joten älä jätä sitä välistä.
Jäähtyneisiin nokkosiin sekoitetaan sauvasekoittimella siemenet, valkosipuli, ravintohiiva, sitruunamehu ja mausteet. Koostumuksen voi säätää sopivaksi lisäämällä oliiviöljyä ja nokkosten keitinvettä.
Nauti leivän päällä, pastan kanssa, salaatissa ja dippinä.
Terveisin, Stella
Comments