top of page

Nopea porkkala

Päivitetty: 25. jouluk. 2023

Tämä raikas nopea porkkala, okei pika porkkala on kuulunut jo pitkään joulupöytäämme.Myönnän, en ikinä kokeillut ensimmäisiä porkkala reseptejä, joissa porkkanoita paistettiin uunissa suolapedillä tuntitolkulla. Olemme jo useana vuonna tehneet omaa versiotamme Alkon sivuilta löytyvästä nopeasta porkkala reseptistä. Oma reseptini on kyseistä ohjetta vieläkin nopeampi ja raikkaampi.


Mitat ovat noin mittoja, ja hommaan vaikuttaa tietenkin omien mieltymyksiesi lisäksi porkkanoiden koko ja maku, sekä käytössä oleva savuaromi.


Tosi helppo ja nopea porkkala resepti


2-3 suuren suurta porkkanaa

1 pienen sitruunan mehu (vähemmän jos haluat tarjota porkkalan sitruunalohkojen kanssa)

1rkl rypsiöljyä

2rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)

1 - 2tl savuaromia (esim. Poppamiehen Jalosavu)

1/2 - 1tl suolaa

1/2 - 1tl sokeria


Tarjoiluun tuoretta tilliä ja punasipulia sekä saaristolaisleipää tuorevuuston kanssa.Kuori porkkanat ja siivuta ohuiksi soiroiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Valitse kaupan tai kellarin suurimmat, mutta maukkaimmat porkkanat tähän reseptiin! Kiehauta kattilassa runsaasti vettä ja lisää veteen reilusti suolaa. Kiehauta porkkanasuikaleita noin 2 minuuttia, niin että ne vähän pehmenevät mutta eivät kypsy läpikotaisin. Valuta ja kuivaa porkkanat kuiviksi.


Yhdistä sitruunamehu, öljy, etikka, savuaromi, suola ja sokeri. Kaada neste porkkanoiden päälle ja marinoi jääkaapissa mieluiten yön yli. Laakeassa astiassa marinointi onnistuu tasaisemmin. Muista sekoitella välillä. Tarkista lopuksi, että suolaa on sopivasti.


Terveisin, Stella


1 kommentti

1 Comment


Tämä resepti näyttää herkulliselta ja tuntuu sen verran helpolta, että saattaisi onnistua vaikka jopa minulta.

Like
bottom of page