Pienessä puutarhassa kannattaa hyödyntää koko kasvukausi pitkälle syksyyn.
Kasvimaakausi ei pääty elokuun sadonkorjuuseen. Paikasta riippuen tuoretta syötävää voi kerätä pitkälle syksyyn. On kasveja, jotka hyötyvät loppukesän viileämmistä keleistä ja lyhyemmistä öistä sekä kestävät jopa pakkasta.
Kaikista kestävimpiin kasveihin kuuluu kuvassa komeileva vuonankaali/salaattivuonankaali. Kylvän sitä matoksi kasvihuoneeseen tomaattien sadonkorjuun aikaan. Kasvimaalle kylvän heinäkuun puolessa välissä pidemmän listan herkkuja.
Heinäkuussa voi kylvää vielä:
-mangoldia
-salaatteja
-erilaisia aasialaisia lehtivihanneksia ja sinappikasveja, kuten paksoita, tatsoita ja mitsunaa
-pinaattia
-salaattikleitoniaa (talviportulakka)
-vuonankaalia
-rukolaa
-tilliä
-retiisejä
-lehtikorianteria
-retikkaa
-kiinankaalia
- ja tietenkin nopeita versoja kuten krassia, hernettä, auringonkukkaa ja härkäpapua
Vuonankaalin lisäksi toinen suosikkini on mitsuna. Sen pippurinen maku on ilahduttanut minua toukokuusta syyskuuhun. Muista kasveista poiketen, se on itänyt niin helteellä kuin viileässäkin, selvinnyt kirpoista, ja kuumuudesta kukkimatta.
Terveisin, Stella
Oi, tämä oli hyvä, kiitos! Taidanpa laittaa vielä ainakin mangoldia ja pinaattia.