Kylvä heinäkuussa syötävää syksyksi

Päivitetty: 25. heinä 2020

Pienessä puutarhassa kannattaa hyödyntää koko kasvukausi pitkälle syksyyn. 


Kasvimaakausi ei pääty elokuun sadonkorjuuseen. Paikasta riippuen tuoretta syötävää voi kerätä pitkälle syksyyn. On kasveja, jotka hyötyvät loppukesän viileämmistä keleistä ja lyhyemmistä öistä sekä kestävät jopa kylmää.  



Heinäkuussa voi kylvää vielä:


-mangoldia

-salaatteja ja aasialaisia lehtivihanneksia

-pinaattia

-salaattikleitoniaa (talviportulakka)

-pinaattikiinankaalia eli paksoita

-vuonankaalia

-rukolaa

-tilliä

-retiisejä

-lehtikorianteria

-retikkaa

-kiinankaalia

- ja tietenkin nopeita versoja kuten krassia, hernettä, auringonkukkaa ja härkäpapua


Itse ajattelin laittaa siemeniä kasvimaalle sekä kasvihuoneeseen tomaattien juurelle. Tomaattien sadonkorjuun jälkeen voin suojata uudet kasvit vielä harsolla ja toivottavasti saada vihreää kasvihuoneesta pikku pakkasille asti. 


Aikaisin huhtikuussa hyvin kylmää sietäväksi herkuksi osoittautui salaattikleitonia. Erityisen innoissani olen myös aasialaisista lehtivihanneksista ja salaattikiinankaalista, jotka toivottavasti eivät enää elokussa joudu kirppojen hyökkäyksen kohteeksi. 


Terveisin, Stella

1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki