Tämäntyyppistä kukkakaali-perunacurrya olen tehnyt niin pitkään, etten enää muista mistä alkuperäinen idea reseptiin on tullut. Vuosien mittaan olen korvannut alkuperäisiä aineksia helpommin saatavilla oleviin ja muutenkin oikonut mutkia suoraksi. Sinapinsiemenet ovat ruuan juju, joten niitä ei kannata jättää pois.
Ruoka maistuu vielä paremmalta uudelleen lämmitettynä, mutta usein syön currya seuraavana päivänä myös kylmänä tai teen siitä perunasalaatin lisäämällä mukaan esimerkiksi kurkkua, tomaattia ja rucolaa. Kukkakaali-perunacurry on erityisen hyvää kesällä uusista perunoista ja oman kasvimaan aineksista, mutta onnistuu tietenkin myös kaupan ja pakastealtaan antimista. Lihavoidut ruoka-aineet on mahdollista kasvattaa itse.
Kukkakaali-perunacurry ja korianterikastike
Lisäkkeeksi neljälle tai jättiannos pääruuaksi kahdelle
10 pikkuista perunaa jos käytät uusia perunoita, tai vähemmän suurempia
400-500g kukkakaalia, noin puolikas tuoreesta tai pussi pakasteesta
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
rkl sinapinsiemeniä
rkl currya
tl kurkumaa
kuivattua tai tuoretta chiliä maun mukaan
suolaa
1 punainen paprika
1 tetra valmiiksi keitettyjä kikherneitä
öljyä paistamiseen
Kylmä kastike
purkki vegaanista ranskankermaa
puntti tuoretta korianteria
suolaa ja pippuria
Keitä perunat suolavedessä, jäähdytä, kuori ja pilko. Keitä tai höyrytä kukkakaali kevyesti. Kukkakaali saa jäädä vähän rapsakaksi. Kuumenna öljy pannussa ja lämmitä sinapinsiemeniä, currya ja kurkumaa hetki. Lisää pannulle pieneksi pilkottu inkivääri, sipuli, valkosipuli, paprika ja chili jos pidät tulisesta. Kuullota kunnes sipuli ja paprika ovat vähän pehmenneet. Lisää kukkakaali, perunat ja kikherneet pannulle ja kääntele varovasti kunnes kasvikset ovat lämmenneet ja mausteseosta on kaikkialla. Tarkista suola.
Sekoita ranskankermaan puntti tuoretta korianteria, suolaa ja pippuria. Tarjoa kukkakaali-perunacurry kylmän kastikkeen kanssa.
Terveisin, Stella
Comments