top of page

Kirjoja omavaraisuudesta

Päivitetty: 5. lokak. 2023

Haaveiletko omavaraisemmasta ja maanläheisemmästä elämästä ja erityisesti oman ruuan kasvattamisesta. Lupaan että kirjalistani auttaa sinut alkuun ja vielä vähän pidemmälle!


Huomaathan, että löydät listan parhaista puutarhakirjoista täältä.


Suosittelen, että merkitset tämän blogitekstin muistiin ja palaat siihen vielä myöhemmin. Päivitän tekstiä aina, kun uusia kirjoja löytyy ja tietenkin voit myös itse ehdottaa sopivia teoksia. Listan kirjoja on saatavilla kotimaisista tai kansainvälisistä verkkokaupoista sekä kirjastoista. Muista, kirjastoihin voi myös toivoa teoksia.Kirjoja omavaraisuudesta


Omasta maasta, Omavaraisen kotipuutarhurin käsikirja (Bella Linde ja Lena Granefelt 2016).

Inspiroiva ja paljon tietoa sisältävä puutarhakirja, joka lupaa ruokaomavaraisuuden olevan mahdollista jopa melko pienilläkin viljelyaloilla.


Will Bonsall’s Essential Guide to Radical Self-Reliant Gardening (Will Bonsall 2015).

Tämä on ainoa vegaaniseen omavaraisuuteen liittyvä kirja, jonka olen onnistunut löytämään. Teos on kirjoitettu Yhdysvaltojen Mainen osavaltion ilmastossa ja antaa hyvän käsityksen siitä, miten paljon voidaan saavuttaa täysin ilman eläinperäisiä lannoitteita. Kirjan kirjoittaja Will Bonsall on sanavalmis persoona, jonka ajatuksia kannattaa guuglettaa.


Omavaraistelua kaupunkipihalla (Tiiu Kukkasjärvi 2023). Bloggaaja Tiiun ihastuttava kirja tavallisen pihan mahdollisuuksista.

Vanhassa talossa - kohti omavaraisempaa elämää (Jovelan Johanna 2022).

Jovelan Johannana tunnetun bloggaajan fiilistelykirja elämänmuutokesta, omavaraisuudesta ja vanhassa talossa asumisesta.


Hurmaava hyötypuutarha - vinkkejä omavaraisempaan arkeen (Jovelan Johanna 2023).

Resepteillä ja omavaraisuusvinkeillä ryyditetty kirja hyötypuutarhan perustamisesta.


Omavaraista (Satu Hovi 2023) Vinkkejä ja reseptejä luonnonantimien hyödyntämiseen omavaraisuuden hengessä.


Modern självhushållning (Anders Rydell ja Alva Hendevall 2022)

Kaikki modernin omavaraisuuden elementit yksissä kauniissa kansissa. Kasvissyöjä tosin antaa miinuspisteitä eläinten kasvatuksen korostamisesta.


Den lilla farmen is stan (Linda Holtby 2023).

Inspiroiva kirja pienen pihan muutoksesta omavaraisuuden keitaaksi.


Unelma omavaraisuudesta (Maria Österåker 2017).

Kauniisti toteutettu yleisteos omavaraisuudesta Suomen oloissa.


Självhushållning på Djupadal (Marie ja Gustav Mandelmann 2014).

Telkkarista tuttujen pitkän linjan luomuviljelijöiden ihanasti kuvitettu kirja omavaraisuudesta Djupadalin tilalla.


The New Complete Book of Self-Sufficiency (John Seymor).

Alunperin 1970-luvulla ilmestynyt  omavaraistelijan raamattu, jossa käydään läpi kaikki omavaraisuuden osa-alueet energiasta, eläimistä, viljelystä ja käsitöistä lähtien.


Ekologisk Odling & Självhushåll - på kvinnligt vis (Anna-Maj Hermansson Wandt 1997).

Vähän vanhempi ja ulkonäöltään ihanan kotikutoinen kirja oikean elämän omavaraisuudesta naisnäkökulmasta. 


Katso myös videoesittely kirjavinkeistäni!


Terveisin, Stella1 comentário


Ani
Ani
25 de jun. de 2020

Hei Stella! Kiitos, tästä todellakin erinomaisesta listasta. Lainasin aikaisemmin keväällä Omasta Maasta kirjan ja se onkin ollut suosikkikirjani tänä keväänä ja kesänä kasvimaata ensi kertaa puuhatessani. Nyt kirjastosta tarttui mukaan Irti oravanpyörästä, jonka luinkin samantien, kirja jonka lukemista joskus olin suunnitellut jo vuosia. Nyt myös lainassa Palstalta parempaa, Oma herne ja valitut pavut, sekä Unelmana omavaraisuus. Luen myös englanniksi ja ruotsiksi, ja esim. Vegan Book of Permaculture ja John Seymour ovatkin tulleet muista lähteistä vastaan jo aikasemmin. Olin niin iloinen kun löysin blogisi ja tämän kirjalistan, sillä olin etsinyt juuri blogisi kaltaista suomalaista omavaraisuus-aiheista blogia. Visuaalisesti blogisi on niin kaunis ja sisältö todella inspiroivaa!

Curtir
bottom of page