top of page

Helppo kuusenkerkkäsnapsi

Olen joka vuosi säilönyt kuusenkerkkiä jollain tavalla flunssalääkkeeksi. Nyt vuoroon pääsee kuusenkerkkäsnapsi, jonka malttamaton käyttää jo juhannuksena.


Olen ollut viime vuodet ihmeellisen terve ja flunssalääkkeeksi tarkoitetut kuusenkerkkäsiirapit ovat usein päässeet pilaantumaan tautia odotellessa. Pakkasessa olevien tuoreiden kerkkien lisäksi ajattelin testata säilyvämpää kuusenkerkkäsnapsia. Vitamiinipitoisen kuusenkerkän eteerinen öljy irrottaa limaa, helpottaa yskää ja lievittää tulehdusta.Kuusenkerkkäsnapsi ohje


Jos snapsit ja kerkkien maku miellyttää, voit tehdä juomaa suuremman erän ja varata:

  • Noin 1l kuusenkerkkiä

  • 0.5l 32% viinaa, vahvemman alkoholin sanotaan tekevän juomasta kitkerää

  • (Halutessasi vähän tavallista sokeria)


Itsehän noudatan ohjeita huonosti ja menin metsään pienen purkin kanssa, keräsin sen ¾ täyteen ja kaadoin alkoholin päälle. Koekeittiömme kokemuksien mukaan pieni sokerimäärä tekee mausta miellyttävämmän, toki mikään likööri tämä ei ole.


Purkin annetaan olla pari kolme kuukautta ja sitä voi alussa vähän käännellä. Malttamaton maistelee juomaa jo juhannuksena, jos kerkkiä on ollut purkissa paljon makua antamassa. Loppukesästä itse kerkät voi siiviöidä pois ja jäädä odottelmaan flunssan iskemistä.


Terveisin, Stella

Comments


bottom of page