top of page
Writer's pictureOmavarainen vegaani

Vegaaninen borssikeitto piparjuurikermaviilillä

Edullinen ja lämmittävä borssikeitto on parhainta talviruokaa.


Borssikeitto kuuluu niihin opiskelijaruokalan kammoruokiin, joista aloin pitämään vasta kun opettelin tekemään sitä itse. Paras borssikeitto syntyy mielestäni hapankaalista, mutta voit käyttää myös tavallista valkokaalia. Muista tällöin tarkistaa suola ja lisätä vähän omenaviinietikkaa.


Koska vegaanisissa vaihtoehdoissa ei ole mitään smetanan tapaista, tein keiton kaveriksi piparjuurisen kermaviilin ja se toimii todella hyvin.



Vegaaninen borssikeitto

4-6:lle


4-5 dl hapankaalia

tai saman verran valkokaalia ja 2 rkl omenaviinietikkaa

kaksi porkkanaa

yksi palsternakka

neljä pientä punajuurta

3-4 valkosipulinkynttä

yksi sipuli

purkki/tetra kikherneitä

pieni purkki tomaattipyrettä

kaksi kasvisliemikuutiota

3 laakerinlehteä

6-8 maustepippuria

1,5 l vettä


Piparjuurikermaviili


vegaanista kermaviiliä

noin ruokalisikallinen jauhettua piparjuurta

puolikas teelusikallinen suolaa


Pilko kaikki kasvikset ja kuullota niitä öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä toinen hetki. Kaada mukaan vesi ja kaikki mausteet. Anna keiton porista kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää hapankaali ja pavut mukaan vasta kypsennyksen loppuvaiheessa.


Valmista kermaviili. Raasta tai aja koneella sileäksi (vesitilkka voi auttaa) noin ruokalusikallinen piparjuurta. Sekoita piparjuuri kermaviiliin ja mausta suolalla.


Tarjoile keitto kermaviilinokareen kanssa.


Katso videolta keiton valmistuksesta ja piparjuuren säilömisestä!


댓글


bottom of page