top of page

Varhaisia salaattivihanneksia

Päivitetty: 16. heinäk. 2023

Huhtikuun lämpö kannattaa hyödyntää kylvämällä varhaista vihreää syötävää lasin alle.


Vähälumisina talvina pääsee salaattivihanneksia kylvämään pihalle lavaan lasin alle jo huhtikuussa. Monesti lunta on kuitenkin sen verran, että varhaiset kylvöt onnistuvat paremmin kasvihuoneessa. Kurkkaa videolta miten se käy.Videolla kylvän erilaisia varhaisia salaattivihanneksia lihalaatikoihin ylimääräisen lasin alle kasvihuoneeseen. Laatikot on helppo siirtää muualle, kun tila tarvitaan tomaateille.


Myöhemmin olen onnistuneesti kylvänyt siemenet myös suoraan kasvihuoneen multaan, ja istuttanut tomaatintaimet lehtivihannesten sekaan. Varhainen sato on usein syöty siinä vaiheessa kun tomaatit vaativat lisätilaa.


Katso video varhaisista kylvöistä!


Sopivia kasveja varhaisiin kylvöihin


Pinaatti, aasialaiset lehtivihannekset (mitzuna, paksoi, tatsoi ym), retiisi, seraptansinapit, monet salaatit, viinisuolaheinä, vuonankaali, salaattikleitonia (talviportulakka), mangoldi perpetual spinach, erilaiset versot kuten auringonkukka, herne ja härkäpapu.


Terveisin, Stella

1 Comment


Ani
Ani
Apr 02, 2021

Kiitos taas, tosi kivasta blogipäivityksestä, Stella! 🤗 noi lihalaatikot onkin mainio idea, että voi sitten siirtää ulos kesäkuussa. Laitettiin just muutama päivä sitten kanssa omaan kasvihuoneeseen sun inspiroimana salaatteja, pinaattia, mizunaa, paksoita, tatsoita, retiisiä ja kleitoniaa, mutta kylvin ihan maahan suoraan vaan. Laatikossa ois myös sekin etu, että mullan lämpötila nousee nopeammin. Mutta katsoo miten onnistuu näin :) Kiva päästä jo aloittaan jo kasvukautta.

Like
bottom of page