top of page

Valkosipulin pakastaminen

Päivitetty: 23. maalisk.

Vaikka ulkona olisi mikä tahansa keli, kaapissa lepäilevät valkosipulit heräävät kevääseen aina ajallaan. Pakastamalla jatkat kynsien käyttöikää kuukausilla.Voiko valkosipulia pakastaa?


Valkosipuleiden vihreät versot ovat ihan käyttökelpoisia keittiössä, mutta valkosipuleiden kynnet ovat vielä parempia. Yritän aina keväällä pakastaa osan valkosipuleista, ennen kuin kynnet muuttuvat sisältä vihreiksi ja lähtevät itämään. Sopiva ajankohta on yleensä huhtikuussa.


Valkosipulin voi silputa pakastepussiin ja litistää ohueksi levyksi, josta on helppo taittaa tarvittava määrä ruuanlaittoon. Toinen tapa on pakastaa valkosipulit öljyssä.Pilkon valkosipulit pienien purkkien pohjalle ja lorautan päälle oliiviöljyä. Sama onnistuisi varmasti jääpalamuoteissa, tosin päälle kannattaa sujauttaa vielä muovipussi, ettei koko pakastin tuoksu valkosipulille.


Laitan purkkiin yleensä noin viikon tarpeen verran kynsiä, sillä jääkaappiin otettu purkki säilyy varmasti hyvänä niin kauan. Valmis valkosipuliöljy on myös ihanaa leivän päällä tai salaatissa.


Katso lisää valkosipulivinkkejä videolta!Terveisin, Stella

Comments


bottom of page