top of page

Tärkein syy omien kasvisten kasvattamiseen

Kasvattamalla edes osan omista kasviksistasi, et tue lihateollisuutta tietämättäsi.


Vegaaniruokabuumi näkyy kiitettävästi kaupan hyllyillä ja ihmisten ostoskoreissa. Soijanakkipaketin ja luomuporkkanapussin ostaja tuntee suurta tyytyväisyyttä tekemiinsä valintoihin. Valinta on toki parempi kuin ulkomailta tuotu lihaleikkele, mutta me vegaanit voisimme mennä vielä pidemmälle.



Herkulliselta maistuva luomuporkkana ei välttämättä ole niin vegaaninen kuin haluaisimme ajatella. Luomu- ja muussakin viljelyssä käytetään eläinperäisiä lannoitteita, karjanlantaa, liha ja luujauhoa.


Vegaani ei käytä nahkatuotteita, vaikka nahka tulisikin lihantuotannon kylkiäisenä. Samalla lailla voisi ajatella ettei vegaani halua tukea karjanlannalla toimivaa ruuantuotantoa, vaikka lanta olisikin liha- ja maitoteollisuuden sivutuote.



Emme voi tietää mitä lannoitteita porkkanapussin kasvattamiseen on käytetty. Koska porkkanapussissa ei vielä ole merkintää “vegaanisesti viljelty” meidän on tyydyttävä siihen mitä kaupasta saamme. Vai onko? Voimme yrittää kasvattaa edes pienen osan ruuastamme itse omalla kotipihallamme tai viljelypalstoilla ja suosia kasviperäisiä maanparannus- ja lannoitustapoja. Muutos alkaa omalta pihalta.


Terveisin, Stella

bottom of page