top of page

Rohtoraunioyrtti lannoitteena

Päivitetty: 16. heinäk. 2020

Tunnistatko rohtoraunioyrtin ja osaatko käyttää sitä lannoitteena puutarhassa?Rohtoraunioyrtti on usein taivaansininen (myös muun värisiä muunnoksia löytyy) korkea kasvi, jota löytyy monen mummonmökin pihalta ja muilta vanhoilta asuinpaikoilta. Olen nähnyt sitä myös karkulaisena tienvarsilla ja niityillä. Kasvi kukkii etelässä kesä-heinäkuun vaihteessa, jolloin se on helpoin tunnistaa. Lannoitetta voi toki tehdä myös silloin kun kukinta ei ole komeimmillaan. 


Rohtoraunioyrtistä tehty lannoite sisältää kaliumia ja sopii erityisesti tomaateille ja muille marjoja tai hedelmiä tuottaville kasveille kuten kurkulle ja kesäkurpitsalle. Rohtoraunioyrttiä voi käyttää myös yhdessä typpipitoisen nokkosen kanssa. Rohtoraunioyrttilannoite tehdään samalla tavalla kuin nokkoslannoite. Pilkon kymmenen litran ämpärin niin täyteen kasvin osia kuin saan ja täytän ämpärin vedellä. Jätän keitoksen käymään suojaisaan paikkaan viikoksi, tai mieluiten kahdeksi. Nokkoslannoitteen tavoin, rohtoraunioyrttilannoite on vahvan tuoksuinen.


Lannoite käytetään laimennettuna 1:10, yksi litra siivilöityä lannoitetta ja kymmenen litraa vettä, tai kuten minä, kaadan suurin piirtein sopivan määrän kastelukannulliseen vettä.


Lue myös kirjoitukseni: Vegaaniset lannoitteet puutarhassa

Terveisin, Stella

Comments


bottom of page