top of page

Persikoita ja aprikooseja puutarhasta

Ilmaston lämpeneminen mahdollistaa uudet eksoottiset lajikokeilut monessa puutarhassa.Uusien monivuotisten hyötykasvien tuominen osaksi puutarhaani tuntuu monen vaikean kuivan ja kuuman kesän jälkeen kasvimaatouhuja innostavammalta. Erityisen kiinnostavia ovat eri hedelmät.


Tilasin pohjanmaalaiselta taimistolta muutamia vuosia sitten kaksi persikkaa ja kaksi aprikoosia tänne II ja III vyöhykkeen rajalle. Istutin kaksi puista varmuuden vuoksi kasvihuoneeseen ja loput kaksi avomaalle. Avomaalla asustanut aprikoosi Lasma kuoli toisena kesänä tuntemattomasta syystä. Loput kolme puuta voivat hyvin.


Avomaalla kasvava persikka Sočnij tekee hedelmiä vasta 3-4 vuotiaana, joten ehkä pääsen pian testaamaan niitä. Sen sijaan kasvihuoneessa kasvava suuri aprikoosi Moskovskaja kruptaja on jo tuottanut maukasta satoa. Samoin kauniisti kukkiva pienempi persikka Viktors on tehnyt muutaman hedelmän.


Persikka- ja aprikoosipuut kukkivat kasvihuoneessa todella aikaisin, yleensä ennen lentäviä pölyttäjiä. Joudun siis siveltimellä auttamaan kukkien pölytyksessä. Puut kaipaavat myös kastelua, joka unohtuu helposti varhain keväällä ja myöhään syksyllä.


Katso video puutarhastani!

Terveisin, Stella

コメント


bottom of page