top of page

Paras kirja säilönnästä

Kun mietin parasta kirjaa auttamaan sadonkorjuun kiireissä, mieleeni tuli monen säilöntäkirjan sijaan yksi selvä voittaja.Paras säilöntäkirja?


Mielestäni ehdottomasti paras kirja säilönnästä on Marttojen Kotisäilöjän kirja.


Minua jännitti alussa luottaa netistä löytämiini resepteihin, ja siihen että purnukoihin keitetyt mitä erilaisemmat kokeilut säilyvät oikeasti, eivätkä aiheuta ruokamyrkytystä kenellekään. En esimerkiksi ollut varma mitä umpiointi tarkoittaa, tai miten pullot ja purkit tulisi käsitellä ennen turvallista käyttöä.


Näissä perusasioissa turvauduin useasti Marttojen nettisivuihin ja perinteinen kirja on tietenkin kätevämpi pitää mukana keittiössä. Kotisäilöjän kirja on napakka yleisteos säilönnän periaatteista aina pakastamisesta hapattamiseen ja kuivaamiseen asti.Tässä kirjassa on perusreseptejä juuri sen verran, että pakastimen, kuivakaapin ja kellarin saa täyteen. Alkeiden opettelun jälkeen on helppo laajentaa osaamistaan ja etsiä uusia ideoita tarkemmin tiettyyn säilöntätapaan liittyvistä kirjoista.


Lainasin kirjan kirjastosta ja sen jälkeen löysin omani nettidivarista. Nämä lienevätkin ainoat tavat saada tämä kirja käsiinsä. Mielestäni tämä säilöntäkirja kuuluu jokaisen oman elämänsä martan kirjahyllyyn.


Terveisin, Stella

1 Yorum


Misafir
25 Şub

Kiitos vinkistä. Pitää hakea kirjastosta heti huomenna. t. Urbanfarming.fi

Beğen
bottom of page