top of page

Nokkoslannoite

Nokkonen on superkasvi, josta saa vaatteita, ruokaa, juomaa, mutta myös lannoitusta. 


Nokkonen on superkasvi, mutta nokkoskäyte on superlannoite. Se on myös superhaisevaa, joka asettaa omat haasteensa taajamassa tai kaupungissa viljelevälle. Koko kylä tietää milloin lannoitteeni on valmista.Kerään yleensä tavallisen ämpärin täyteen nokkosta, jonka olen pilkkonut vähän pienemmäksi. Täytän ämpärin vedellä ja annan ämpärin muhia helteessä viikon tai viileämmässä pari viikkoa. Kansi pitää kutsumattomat vieraat ja sadeveden poissa. 


Lannoite nokkosista on valmista, kun hajua ei enää kestä. Siivilöityä nestettä laimennetaan 1:10, yksi litra nestettä ja kymmenen litraa vettä. Nokkoslannoite on typpilannoite, jota käytetään typestä pitäville kasveille. 


Käytän samaa ämpäriä yleensä koko kesän, keräämällä siihen vain lisää nokkosta ja lisäämällä vettä, jolloin valmista lannoitetta on koko ajan saatavilla.


Terveisin, Stella

2 Comments


Heikki Lahnaoja
Heikki Lahnaoja
Jan 07, 2022

Muistutapa vielä mitkä kasvimaalla tykkäävät typestä!

Like
Replying to

Melkein kaikki tykkäävät typestä alkukesästä. Olikohan niin että joidenkin kasvien kanssa kannattaa varoa, punajuuri, mangoldi, olikohan muita? Typpi ei yksinään riitä kasveille jotka tekevät kukkia ja hedelmiä, kuten tomaatit, kurpitsat ym ja niille liika typpi loppukesästä on ongelma.

Like
bottom of page