top of page

Kylvökalenteri

Koko kauden yksivuotisten hyötykasvien kylvöt yhdessä paikassa.


Olen aikaisemmin julkaissut kuukausi kuukaudelta etenevän videokylvökalenterin, mutta tässä videossa on kaikki tieto vielä tiivistetyssä muodossa, sekä samat asiat kirjoitettuna muistilistan muotoon.OMAVARAISEN VEGAANIN KYLVÖKALENTERI


-Tammikuussa esikasvatukseen: chili, latva-artisokka ja pesusienikurkku.

-Helmikuussa esikasvatukseen: munakoiso, paprika, purjo ja eri sellerit.

-Maaliskuussa esikasvatukseen: tomaatti, esikasvatettavat yrtit ja sipuli siemenestä.

-Huhtikuussa esikasvatukseen: kaikki kaalit kuten lehtikaali, valkokaali, punakaali, ruusukaali, kukkakaali, parsakaali ym. salaattifenkoli, kasvihuonekurkku, maissi ja meloni. Kuun lopussa kesäkurpitsa ja muut kurpitsat.

-Huhtikuussa suorakylvö lasin alle tai kasvihuoneeseen: pinaatti, aasialaiset lehtivihannekset (mitzuna, paksoi, tatsoi ym), retiisi, vuonankaali ja salaattikleitonia (talviportulakka).

-Toukokuussa esikasvatukseen: salko- ja ruusupapu ja avomaankurkku.

-Toukokuussa suorakylvö: peruna, härkäpapu, porkkana, sipuli istukkaasta, pinaatti, palsternakka, salaatit, mustajuuri, rukola ja suolaheinä.

-Kesäkuun alussa suorakylvö: kaikki muut juurekset kuten nauris, punajuuri, lanttu ym. pavut, yrtit, mangoldi, kyssäkaali ja herne.

-Juhannuksena uusintakylvö tyhjiin kohtiin: kyssäkaali, nauris, salaatit, retiisi, tilli ja lehtikorianteri.

-Heinäkuussa uusintakylvö tyhjiin kohtiin: retikka (daikon), mangoldi, salaatit, aasialaiset lehtivihannekset, pinaatti, salaattikleitonia (talviportulakka), vuonankaali, rukola, retiisi, lehtikorianteri ja kiinankaali.


Kylvökalenteri on kirjoitettu oman pihani olosuhteissa kakkos- ja kolmosvyöhykkeen rajalla. Kylvökalenteri on suuntaa antava listaus, jota voi ja pitääkin muokkailla omiin tarpeisiin sopivaksi. Olen itse huomannut esimerkiksi että tarvitsen kurpitsan taimille vähän pidemmän kasvatusajan, koska kasvatan taimet aika viileässä. Sinulle voi riittää parin kolmen viikon kasvatusaika. Miltei kaiken taimikasvatuksen ehtii aloittamaan myös maaliskuussa, jos kotona ei löydy lisävalaistusta.


Terveisin, Stella

Comments


bottom of page