top of page

Helppo kehäkukkaöljy saunassa

Päivitetty: 2. syysk. 2022

Maailman helpoin kehäkukkaöljyohje! Monikäyttöinen kehäkukkaöljy tekeytyy saunan jälkilämmössä.Kehäkukkaöljyn valmistus on helppoa ja netistä löytyy sata ja yksi reseptiä. On kylmäuuttoa ja lämminuuttoa, tuoreista tai kuivatuista kukista milloin mihinkin öljyyn. Aikaa säästääkseni päätin kokeilla öljyn valmistamista saunan lempeissä löylyissä.


Katso video kanavaltani tai lue kehäkukkaöljyohje alta.

Kehäkukkaöljyohje


Jotta öljyni säilyisi mahdollisimman pitkään, käytin hyvin kuivatettuja kokonaisia kehäkukkia. Kokonaiset kukat sisältävät suuremman määrän hyödyllisiä aineita kuin pelkät terälehdet. Tuoreista kukista tehtynä kehäkukkaöljy pilaantuu helposti.


Täytin pienehkön purkin kuivilla kukilla ja kaadoin päälle suosikkipähkinäöljyäni. Myös hamppuöljy, manteliöljy tai laadukas oliiviöljy käy.


Saunan lämpö vastaa öljyn valmistamista vesihauteessa, mutta on huolettomampaa. Vähän liiankin huoletonta, koska unohdin oman öljyni lauteille ja se pääsi saunakaveriksi parikin kertaa. Öljy valmistuu myös ilman saunan lämpöä kaapissa parissa kolmessa viikossa. 


Saunottamisen jälkeen öljy siivilöidään puhtaaseen purkkiin ja käytetään vuoden sisällä. Kuten yrttien kuivauksen kanssa, välttäisin tässäkin kukkien kuivaamista, öljyn valmistamista ja säilyttämistä suorassa auringonvalossa, jotta kehäkukan hyödylliset ainesosat eivät tuhoudu. Valmis öljy käy itse tehdyn kosmetiikan ainesosaksi, mutta käytän omani sellaisenaan hoitoöljynä ärtyneelle kuivalle iholle. Se on pihkavoiteen veroinen monikäyttöinen supertuote. Pois siivilöidyt kehäkukan terälehdet sopivat naamioksi tai kahvinporojen kanssa kuorinnaksi.


Terveisin, Stella

留言


bottom of page