top of page

Ituja ja versoja vähän halvemmalla

Päivitetty: 5. maalisk. 2023

Pari vinkkiä edullisempaan idättämiseen ja versottamiseen.Itujen ja versojen kasvattaminen on ihanaa! Yritän aloittaa itujen ja versojen kasvattamisen heti marraskuussa, kun loputkin vihreät on puutarhasta syöty. Viimeistään jouluherkkujen yliannostus saa kaipaamaan jotain tuoretta ja jatkan puuhaa pitkälle kevääseen.


Videossa annan pari vinkkkiä siihen, miten iduista ja versoista pääsee nauttimaan vähän edullisemmin ja omavaraisemmin ja miten itujen ja versojen kasvattaminen hoituu omassa mökissäni.Itujen ja versojen kasvattaminen


  • Kasvata ja kerää versotettavat siemenet itse! Helppoja ovat esimerkiksi auringonkukansiemenet, herneet, härkäpavut ja valkosipulin itusilmut.

  • Tökkää keväällä itämään lähteneet sipulit multaan ja kasvata ihania sipulinvarsia.

  • Kokeile voisiko siemenkokoelman vähän jo vanhentuneista siemenistä vielä saada miniversoja.

  • Suuret siemenpakkaukset ovat usein pieniä edullisempia ja ihan tavallisesta ruokakaupasta löytää aina halpoja herneitä, mungpapuja ja härkäpapua. Rohkea kokeilee myös lintujen auringonkukansiemeniä eikä välitä mahdollisista käsittelyaineista.

  • Idut kasvavat täydellisesti vanhassa lasipurkissa, joka on peitetty harson tai verkon palalla (olen jopa kokeillut vanhaa sukkahousun kappaletta).

  • Kierrätä vanha multa kasvualustaksi, tai ota jo syksyllä multaa sisälle puutarhasta. Versot eivät ole nirsoja.


Terveisin, Stella

Comments


bottom of page