Glögintuoksuista joulua

Täydellistä glögireseptiä metsästämässä.


Joulu on harrastelijaomavaraistelijahaaveilijalle vähän hankalaa aikaa, sillä monet joulun tuoksut ja maut aikaansaadaan tuontitavaralla. Toki ruokapöytään voi kattaa omista juureksista tehtyjä laatikoita, porkkalaa ja sienisalaattia mutta ainakin minä kaipaan herkutteluun eksoottisia mausteita (ja suklaata). Rakastan glögi- ja piparimaustesekoituksia ja laitan niitä joulun aikaan kaikkialle.


Olen metsästänyt täydellisen itsetehdyn glögin reseptiä. Sellaisen joka ei olisi liian makea, mutta tarpeeksi mieto jotta mausteet pääsevät esille. Suosikkejani ovat ehdottomasti perinteisen viinimarjamehun sijaan metsäiset puolukka- ja mustikka-, sekä marja-aroniamehut sekoituksena.


Keittelen glögimausteita ensin vesitilkassa pitkään, lisään mehun ja lopuksi sokerin vasta kupissa. Käytetyt glögimausteet kuivaan ja käytän huonetuoksuna. Muita joulutunnelmia videojoulukortissani.



Mukavaa joulun aikaa!

Terveisin, Stella


0 kommenttia