Youtube-videoita kasvimaakuumeeseen

Päivitetty: huhti 14

Kukaan meistä ei halua enää viettää kaikkea aikaansa somessa klikkaillen sinne tänne ilman päämäärää. Keräsin listan sisällöntuottajista, joiden kirjoituksia, kuvia ja ennen kaikkea Youtube-videoita viljelystä ja yksinkertaisesta elämästä käyn säännöllisesti katsomassa.


Nämä tekijät ovat henkilökohtaisia suosikkejani, joiden tekemisestä välittyy aitous ja osaaminen. Sisältö on usein myös visuaalisesti kaunista, eikä eläinten hyödyntäminen ole pääosassa. Mukana ei ole kotimaisia tekijöitä, sen takia ettenkö seuraisi myös heitä. Ulkomainen sisältö vaan tuntuu vastaavaan enemmän omiin tarpeisiini.Liz Zorab muutti kotitilansa pellon suureksi keittiöpuutarhaksi ja kertoo viljelystä ensisijaisesti youtubessa (myös blogi, instatili ja kirja) ja todistaa samalla ettei tubettajan tarvitse olla nuori malli. SUOSIKKI!


Charles Dowding on monelle tuttu kirjailija, opettaja ja tubettaja, joka on erikoistunut no dig -menetelmään.


Ruotsalainen Sara Backmo on julkaissut kirjoja ruotsiksi ja tekee somesisältöjä sekä ruotsiksi, että englanniksi mm. Youtubeen ja Instagramiin.


Mossy Bottomin Daniel toteuttaa omavaraisuusunelmaansa Irlannin maaseudulla ja kertoo projektistaan sympaattisilla videoilla, joihin jokainen tontillaan yksin puurtava ja ikuisuusremontin kanssa taisteleva voi samaistua.


Huw Richards jakaa hyödyllisiä oppeja no-dig menetelmästä kiinnostuneille lavatarhureille, joskus vähän turhankin asiallisilla videoillaan.


Palstaviljelyllä on Briteissä todella pitkät perinteet ja aiheeseen liittyviä sisällöntuottajia on myös todella paljon. Yksi esimerkki on puutarhuri Katrinan tilli Homegrown garden.


Rob Greenfield on tunnettu tempauksistaan ja eli esimerkiksi vuoden syöden vain itse kasvattamaansa ja keräämästä ruokaa. Videoiden teemat vaihtelevat, mutta ovat aina yhtä innostavia ja kannustavat tekemään suuriakin muutoksia omaan elämään.


Simple living Alaska tilin videoita klikkailen silloin kun luvassa ei ole metsästystä tai lihan purkittamista. Kylmän ilmaston omavaraisuudesta on vähän sisältöä tarjolla, mutta tämän kanavan kasvimaa- ja säilöntävideoista on paljon apua. Okei olen myös Alaskafani, koska olen asunut siellä vuoden.


Sunshine Farmin Jenn keksi instassa hashtägin #plantstead (väännös termistä homestead), jonka alta löytyy paljon vegaanista omavaraisuusinspiraatiota. Youtubekanavalla seuraillaan perheen touhuja pientilalla.


Talasbuan kanavan videot kiinnostavat varmasti kaikkia jotka haaveileva oravanpyörästä loikkaamisesta ja metsään muuttamisesra. Vegaanille videoissa valitettavasti toimiikin parhaiten tunnelma ei aina sisältö.


Ihaana Vera viljelee Hollannissa pientä pihapuutarhaa ja suurempaa vuokrapalstaa, kirjoittaa, kuvaa ja jakaa reseptejä. Vera on kasvissyöjä, mutta osa resepteistä on vegaanisia. Erityisen innostavassa videossa kokkaillaan kasvimaan sadosta viikon verran.


Pakko on tietenkin vielä mainita oma kanavani Omavarainen vegaani jonka aihepiiri on sama kuin blogissa, kotitarveviljely, luonnontuotteiden hyödyntäminen, yksinkertaisempi elämä ja omavaraisuuden tavoittelu taajamassa.


Viimeinen bonusvinkki ei liity yksittäiseen kanavaan ja on ehkä vähän arvelluttava. Monia tv-sarjoja löytää youtubesta hakemalla sarjan nimellä ja kaudella tai vuodella; esimerkiksi iki-ihana Gardeners World ja Monty Don.


Huh, aika monta tekijää jäi vielä manitsematta. Podcast-vinkitkin on jätettävä toiseen postaukseen.


Terveisin, Stella

3 kommenttia