top of page

Neljä helppoa kukkaa kasvimaalle

Neljä lempikukkaani kasvimaalle, joita kasvatan omista siemenistä vuodesta toiseen.Kasvimaani on rönsyilevä ja värikäs. Yritän löytää syötävien kasvien kokoelmaani kauniita lajeja. Aina se ei onnistu ja lisään silmänruokaa penkkien reunoille näillä kukilla. 

  • kehäkukka

  • krassi

  • unikko

  • samettikukkaJos ensi ajatuksesi oli yök, nämä on niin nähty, odota hetki. Olin itsekin joskus sitä mieltä, että kehäkukka on vähän, noh kasaria, mutta monipuolisena käyttökukkana se on kasvimaani ykköspiriste. Kehäkukkaa voi uuttaa öljyyn tai syödä salaatissa, tai lisätä väriksi teesekoituksiin. Samoin krassi on kaunis ruuissa ja kakuissa.


Kehäkukasta, ja oikeastaan kaikista näistä on nykyään saatavilla todella todella laaja kirjo eri värejä. Kehäkukka voi olla hennon vaaleanpunainen, krassi mitä tahansa lohenpunaisesta köynnöksestä mustanpunaiseen pensaaseen, samettikukissa on upeita ruskan sävyjä ja unikoissa muotokin vaihtelee värin lisäksi. Silmät siis auki siemenkaupoilla! Saatat yllättyä.Krassia ja samettikukkaa voi esikasvattaa, mutta olen saanut nämä kaikki onnistumaan myös suorakylvönä touko-kesäkuun vaihteessa. Kehäkukka kasvaa vuodesta toiseen vaikka sitä ei kylväisikään. Omavarainen puutarhuri ottaa kasveista syksyisin vielä siemenet talteen, näillä neljällä sekin on helppoa. 


Terveisin, Stella

Comments


bottom of page