top of page

Stellan inkiväärisuolakurkut ilman sokeria

Päivitetty: 27. elok. 2022

Helppo suolakurkkuresepti ei kaipaa muuta kuin vettä, suolaa ja vähän etikkaa, niin ja omasta puutarhasta kerättyjä mausteita.


Suolakurkut ilman sokeria


Reseptiä päivitetty 2022


Noin 1kg avomaankurkkuja

Pari puolen litran lasipurkkia tai useampi pienempi.

Jokaiseen tölkkiin ainakin peukalon kokoinen tai suurempi pala inkivääriä, pari suurta valkosipulinkynttä ja yksi kaksi chiliä pilkottuna.


Suolaliemi

1l vettä

1dl ruususuolaa tai merisuolaa

2dl etikkaa

(pari teelusikallista sokeria, jos kuitenkin kaipaat hitusen makeutta)Pese lasipurkit hyvin ja desinfioi tarvittaessa. Huuhtele, harjaa ja pilko kurkut sekä mausteet. Keitä vesi ja liota siihen suola sekä lisää lopuksi etikka. Lado viipaloidut kurkut ja mausteet puhtaisiin vedellä lämmitettyihin purkkeihin. Kaada päälle lämmin liemi ja sulje purkit kiehautetuilla korkeilla. Anna jäähtyä ja siirrä viileään. 


Suolakurkut eivät siis ole makeita, eivätkä perinteisen mausteisia, eivätkä kovin etikkaisiakaan. Suolaisia kurkut sen sijaan ovat. Kurkkujen maku tasaantuu säilytyksessä, ja ensimmäiset maistiaiset kannattaa ottaa vasta parin viikon päästä.


Chilin lajiketta vaihtelemalla kurkuista saa enemmän tai vähemmän tulisia. Itse olen jo muutamia vuosia käyttänyt vähän miedompaa hungarian wax lajiketta, koska en pidä liian tulisesta.


Terveisin, Stella


Comments


bottom of page