Stellan inkiväärisuolakurkut ilman sokeria

Päivitetty: 17. syysk. 2020

Välttelen ylimääräistä sokeria ja näistä kurkuista olen saanut muiltakin kiitosta. Kirjoitin päässä olevan reseptin itselleni ylös, mutta halusin jakaa sen myös teille.Noin 2kg avomaankurkkuja

Neljä litran lasipurkkia

Jokaiseen tölkkiin ainakin peukalon kokoinen tai suurempi pala inkivääriä, pari suurta valkosipulinkynttä ja yksi kaksi chiliä pilkottuna


Suolaliemi

2l vettä

1dl ruususuolaa (mielestäni ruususuola saa kurkut maistumaan paremmilta) tai merisuolaa

2dl etikkaaPese säilykepurkit hyvin ja desinfioi tarvittaessa. Keitä vesi ja liota siihen suola sekä lisää lopuksi etikka. Huuhtele ja harjaa ja pilko kurkut. Lado viipaloidut kurkut ja mausteet kerroksittain uunissa tai vedessä lämmitettyihin purkkeihin. Kaada päälle lämmin liemi ja sulje purkit kiehautetuilla korkeilla. Anna jäähtyä ja siirrä viileään. 


Suolakurkut eivät siis ole makeita, eivätkä perinteisen mausteisia, eivätkä kovin etikkaisiakaan. Suolaisia kurkut sen sijaan ovat. Jos haluat säilöä kokonaisia kurkkuja, suolan määrää voi vähän lisätä. Maku tasaantuu säilytyksessä, ja ensimmäiset maistiaiset kannattaa ottaa vasta parin viikon päästä.


Chilin lajiketta vaihtelemalla kurkuista saa enemmän tai vähemmän tulisia. Itse olen jo muutamia vuosia käyttänyt vähän miedompaa hungarian wax lajiketta, koska en pidä liian tulisesta.


Terveisin, Stella