Alkukesän satoa ja satopäiväkirja

Päivitetty: 25. heinä 2020

Loppukesän sadonkorjuu on hyvänä vuonna niin kiireistä aikaa, että pilkottavaa, pikkelöitävää ja pakatettavaa riittää jokaiselle illalle. Nyt kun toukokuun istutusrumba on suoritettu kunnialla, on hyvä hetki tutkia pihaa pikku oravan katseella ja ottaa talteen kaikki mitä irti lähtee. Moni kasvi on parhaimmillaan ennen juhannusta.


Varhaista suurta satoa tuottaa raparperi ja nokkonen. Yrttimaalta käsittelyyn pääse lipstikka ja mintut. Metsästä ehdin yleensä ottaa talteen vain vähän kuusenkerkkiä. 


Koska minulla on tarve jollain lailla todistaa itselleni että kotitarveviljelyllä on merkitystä, aloitin yksinkertaien satopäiväkirjan pidon. Järkevä ihminen kirjaisi ja punnitsisi kaiken excel-taulukkoon, mutta itse täydennän yksinkertaista listaa pakastimeen päätyvistä pusseista ja kaappiin siirtyvistä purkeista. 


Jännä nähdä minkälainen lista syksyllä on koossa. Uskon, että sadon käyttäminen on helpompaa kun tietää (ja muistaa) paljonko sitä on. Raparperia riittää esimerkiksi talvikaudella kerran kuussa syötäväksi.


Terveisin, Stella

191 katselukertaa0 kommenttia

Ryhdy kirjekaverikseni!

Haaveiletko vanhasta talosta maalla peltojen keskellä, oravanpyörästä loikkaamisesta ja yksinkertaisemmasta elämästä? 

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen KYLLÄ, ryhdy kirjekaverikseni!
Lue lisää täältä, tai liity heti alla olevan kaavakkeen kautta.

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

©2019 Operaatio Omavarainen vegaani